Bram
De Echte Bakker

Aangepaste openingstijden

Speciale gelegenheden

Oud en nieuw
Ieder jaar willen wij op 2 januari de winkel en de bakkerij weer helemaal klaar maken, om zo een goede en frisse start in het nieuwe jaar te kunnen maken. Alles wordt grondig schoongemaakt en de voorraden worden geteld. Om dit op een goed manier te kunnen doen, zijn wij deze hele dag altijd gesloten.

Carnaval
Tijdens de carnaval zijn wij op maandag de gehele dag gesloten.

Kermis in Wehl
De jaarlijkse kermis in Wehl vindt plaats na het eerste weekend van Pinksteren. Deze maandag zijn wij geopend van 07.30 - 12.30 uur.

Wehleriade
Op de laatste woensdag van juni is weer de bekende Wehlse braderie: de Wehleriade. Onze winkel is deze dag in de ochtend geopend. 's Middags sluiten wij onze winkel en gaan we oliebollen verkopen in onze kraam naast de winkel.

Meer informatie over deze gezellige braderie vindt u op www.wehleriade.nl

Zomer

In plaats van de winkel te sluiten, passen wij onze winkelopeningstijden tijdelijk in de zomer aan. Hierdoor kunt u de hele zomer blijven genieten van ons heerlijk brood en gebak. Ondertussen genieten onze medewerk(st)ers om de beurt van hun welverdiende vakantie.

Tijdens de zomer periode zijn wij de middelste 4 weken van de schoolvakantie op aangepaste tijden open. 

Dit jaar is dat vanaf maandag 23-07-2018 tot en met zaterdag 18-08-2018.

Vanaf maandag 20-08-2018 gelden de reguliere openingstijden.

 

Maadag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag          
08.00 - 12.30
08.00 - 12.30
08.00 - 12.30
08.00 - 12.30
Vrijdag 08.00 - 17.30
Zaterdag 08.00 - 16.00

Gewonnen Prijzen

Bram wint Zilveren Schieter met winkel in Wehl

Bram wint Zilveren Schieter met winkel in Wehl

Bram, De Echte Bakker in Wehl is tweede geworden in de strijd om de Beste Winkel van alle Echte Bakkers in Nederland en wint daarmee de Zilveren Schieter. De strijd aan de top was spannend dit jaar. Vier winkels haalden de 100% score in de beoordeling en gingen de strijd aan in de play-off. Kleibakker in Tubbergen scoorde daarbij het beste en gaat met de hoofdprijs naar huis. Bram in Wehl deelt de tweede plaats met Sieben in Coevorden en Wouda in Hengelo-Winkelcentrum Hasselo.

Alle winkels van De Echte Bakkers zijn de afgelopen periode door een onafhankelijke inspecteur beoordeeld op twintig punten in zes categorieën waaronder de productpresentatie, de sfeer en uitstraling van de winkel. Bram in Wehl haalde hierbij de maximale score van 100% en moest met drie collega Echte Bakkers de strijd aangaan in de play-off. Daarin werden de winkels onaangekondigd opnieuw bezocht door een mystery shopper, die vooral beoordeelde op klantvriendelijkheid.

Apetrots
Bram: ”Wij zijn apetrots dat we deze prijs gehaald hebben. Vooral trots op ons team, want we hebben het met z’n allen gedaan. Bij een prestatie als deze kunnen we niet zonder elkaar. Iedereen toont volle inzet en daarmee hopen we dat klanten zich welkom en op hun gemak voelen in onze winkel.”

Oprechte interesse
Uit het beoordelingsrapport blijkt dat de winkel van Bram een zeer goed verzorgde winkel is met een open karakter. Er is veel extra aandacht besteed aan de presentatie en verpakking van de producten. Het verschil wordt gemaakt door de verkoopmedewerksters die “heel vriendelijk en professioneel zijn en oprecht geïnteresseerd zijn in de wensen van hun klanten.”

Totaalaanpak
Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, spreekt ook zijn waardering uit. “Slechts weinig bakkers slagen er zo goed in als Bram uit Wehl om hun vakmanschap op dusdanige wijze in de winkel naar voren te laten komen. De winkel straalt een en al productdominantie uit en dat is precies waarom klanten naar een bakker gaan. De maximale score van 100 punten is dan ook zeer terecht.”

De prijsuitreiking
Bram en Maud ontvingen hun prijs ten overstaan van hun collega Echte Bakkers uit handen van Bart Vedder, de voorzitter van het Echte Bakkersgilde en zelf Echte Bakker in Deurne. Hij roemde de prijswinnaars om hun inzet en sprak van een excellente prestatie. Met bloemen en een mooie trofee keerden Bram en Maud huiswaarts. Daar wordt het feest de komende weken gevierd waar het hoort: in de winkel, met mooie feestaanbiedingen.

Opnieuw beste Weihnachtsstol!

Opnieuw beste Weihnachtsstol!

Opnieuw beste Weihnachtsstol van Nederland voor Bram

Hoogste score bij keuring Echte Bakkersgilde

Bram, de Echte Bakker uit Wehl heeft 'm weer binnen; de eerste prijs bij de landelijke Weihnachtsstollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De stollen van Bram werden door de Gildemeester als "uitmuntend" beoordeeld en kregen 5 sterren. De gedeelde tweede plaats was voor Van Meijel uit Clinge (Zeeland) en Theo Pastoor uit Tilburg.

Bekijk hier het optreden van uw Echte Bakker Bram bij life4you van Carlo & Irene.

Mooi man
Maandagmiddag 17.00 uur. De uitslag van de wedstrijd is bekend, maar in huize Kraaijvanger is het stil. De bakker slaapt. Pas om 21.00 uur krijgt de GildeMeester van het Echte Bakkersgilde Bram aan de telefoon om de uitslag mede te delen. Hij heeft 'm gewonnen; de eerste prijs. De reactie van Bram is beheerst, maar aan z'n stem kun je horen dat hij razend enthousiast is. "Tja, mooi man! We hebben ons best gedaan, maar met zoveel goede collega's is 't maar afwachten of je in de prijzen valt. Maar we hebben 'm weer hoor!"

De keuring
De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun Weihnachtsstollen aan de Gildemeester van het Echte Bakkersgilde voorleggen. Hij beoordeelde elk product op verschillende onderdelen, zoals kleur, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak. "Aan de stollen van Bram kun je zien dat hij er veel aandacht aan besteedt. Hij beheerst gewoon alle facetten van het ambacht. Dan kan ik niet anders dan de maximale vijf sterren geven." Aldus Gildemeester Chris Scholtens.
 
Geheim
Volgens Bram is het geheim van z'n goede stollen een combinatie van tijd, liefde en grondstoffen. Voor de Weihnachtsstollen gebruikt hij bijvoorbeeld alleen de beste bloemsoort. Deze bloem kenmerkt zich door de zeer goede eiwitten, waardoor het deeg de vulling goed kan opnemen. Belangrijk daarbij is dat de bakker het deeg precies lang genoeg kneedt. Het deeg krijgt daardoor een optimale elasticiteit, waardoor de stol niet alleen heel erg mals wordt, maar ook lang mals blijft. Zo kun je bij de stollen van Bram aan de  buitenzijde al zien dat het deeg goed gekneed is. Er zit namelijk over de krenten en rozijnen, die je aan de buitenkant ziet, een dun laagje deeg. Voor een kenner is dat een
teken dat de elasticiteit van het deeg goed is en dat de bakker het kneden dus goed onder de knie heeft.

Teamprestatie
De decembermaand is voor elke bakker de drukste periode van het jaar. Om in die periode zo'n kwaliteit te kunnen leveren is niet alleen vakmanschap nodig, maar volgens Bram ook vooral de steun van de rest van het team. "Gelukkig heb ik Maud, de jongens in de bakkerij en de dames in de winkel. Samen leveren we in december een topprestatie. Daar ben ik erg trots op. En dat we nu voor de tweede keer deze prestigieuze prijs gewonnen hebben is een kroon op het werk van ons allemaal."

Bram, De Echte Bakker

Grotestraat 20
7031AH Wehl
0314681159
maandag 07:30 - 17:30
dinsdag 07:30 - 17:30
woensdag 07:30 - 17:30
donderdag 07:30 - 17:30
vrijdag 07:30 - 17:30
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten